torek, 29. marec 2011

Škatla za šivalni pribor

Da rada sučem šivanko v rokah tako veste. Ne veste pa, da imam eno veliko plastično škatlo v moji ustvarjalnici, ki je polna prejic, gumbov, sukancev, škarij, šivank. Tudi ne veste, da imam v dnevni sobi pod mizo eno košarico, kjer je nekaj prejic, pa druga škatlo v kateri so nitke za pickpoint. In ne veste, da gredo vse te stvari mojemu možu blazno na živce... Kam se širiš s svojo kramo, kar naprej jamra.
Zato se je v trenutku, ko je v reklami zagledal škatlo za šivalni pribor, seveda napolnjeno z vsemi nujnimi potrebščinami za šivanje, ponudil, da mi bo takoj, ko se akcija začne, le-to tudi nabavil. Ostale stvari izpod mize pa moram seveda pospraviti ( hmhm vprašanje za kako dolgo)
Seveda moški radi pozabijo, mene je pa škatla mučila, ne zaradi vsebine, ampak bolj zaradi škatle same, zato sem seveda smuknila v trgovino in si jo kupila.. Žal sem pozabila fotografirati škatlo pred preobrazbo - bila je  navadna temno rjava lesena škatla.
Polakirala sem jo z lakom za razpoke, na lak nanesla belo barvo. Izrezala vrtnice iz papirnatih servetk, odtisnila par vijugic, napisov, se jezila, ker so se mi ob nanosu zaščitnega laka malo spackali...Kakorkoli zdaj je končana in čaka na uporabo!



No zdaj res ne bo izgovorv, da zašijem zvečer gumb na kakšni srajci, zdaj je bil izgovor, da se mi res ne da v klet hoditi po ustrezen sukanec :-)


p.s.: Marna podarja krasno drevo na svojem blogu.

17 komentarjev:

moi pravi ...

Krasna preobrazba.

Vladuška pravi ...

Shabby chic preobrazba bi rekli, super si to naredila in imaš zdaj krasno škatlico.

Nena pravi ...

super preobrazba in še en razlog več da je škatla v dnevni pod mizo in ne v kleti....hja saj veš za vsak slučaj če B-ju odleti kakšen gumb na srajci :)

Maja pravi ...

Čudovita preobrazba! Mi je všeč ta romantiš stil.

Saša pravi ...

Super izgleda, tako kot je že Maja napisala je tudi meni všeč ta romantični stil, ima neko baročno noto ;)

Maja pravi ...

Sem morala pogledati, kaj se skriva za tem naslovom posta in našla totalno kjut in uporabno škatlo, ki bi prav vsaki, ki rada šiva bila v ponos :)

Simona pravi ...

Lepa škatla, uporabna. Preobrazba pa ji da pravi romantični pridih. V kateri trgovini jih pa imajo. Če jih še imajo? Bi sama tudi potrebovala eno, ker leži moj šivalni pribor pravzaprav povsod.

Čarobna hišica pravi ...

Uf kako romatično se bodo zdaj počutili tvoji šivalni pripomočki ... ful lepa preoblekca ...

Alenka pravi ...

Tole je pa meni zelo všeč! Ko bi jaz tako znala,...A si celo škatlico z lakom za razpoke premazala in potem dala gor servetke?

Anonimni pravi ...

Prekrasna kutija, lijepa boja, motiv...volim ovakve romantične stvari, bravo!
Pusa.

Suzana pravi ...

Tale preobrazba na škatli je tako super, da prosim prepričaj moža, da imaš lahko škatlo NA mizi in ne pod njo!

helena pravi ...

Uf, kako je lepa. Dobro si jo spedenala.

Tika pravi ...

Prekrasno! Prav vdahnila si ji dušo!

mimoza pravi ...

Tale prečudovita škatla pa si zasluži prav posebno mesto in to ne pod mizo! Super si jo preoblekla.

Hali pravi ...

Hvala za pohvale!

Simona v jysku ( imate, če ne lahko grem pogledat, če imajo še kakšno - 7€ je komad, ha ha ha sem malo reklame naredila)

Alenka, ja celo škalo premzala z lakom, pa belo barvo na lak in potem servetko.

Ja, je lahko na mizi, oz. polici v dnevni :-)

valentina pravi ...

Hm,in če bom imela doma v takšni škatli,potem je najbolje da nabavim kar ene tri....ker pri meni je menda tale material prav povsod.

Škatla pa je super,in zasluži si častno mesto.

lp

Janja pravi ...

Izredno lepa je! Lp

Čestitka v obliki škatlice za 30 let

 Za mladeniča, ki se ukvarja s pridelavo industrijske konoplje, obnavlja staro hiško in  ima krasno psičko Brundo :-) Galerija meseca marca