ponedeljek, 14. julij 2014

Praznovanje

Praznovali smo...

Ko je bilo nebo še z enim samim oblačkom in so potekala pripravljalna dela in dekoracija...


Dišalo je po kavi... v rjavem odtenku...


...in rumenem...


Potem so prišli temni oblaki in kmalu sonce in dež... ampak je bilo kmalu mimo in žurali smo do zgodnjih jutranjih ur. Pojedli prav vse sladičke v lončkih namesto torte... 



Slavljenka je dobila tole čestitko - knjigo, v njej evre za potovanje/ dopust/ križarjenje, karkoli si zaželi...





In tole je dobila po pošti na sam rojstni dan, ki je bil 2 dni pred praznovanjem...



Recepti za kreme:

Panna cotta: 

6 dl smetane in4 dl mleka (lahko tudi 1l smetane)
zlijemo v lonec in primešamo 1oo g sladkorja. Z nožem postrgaš sredico vanilijeva stroka (če ga nimaš pri roki lahko dodaš vanilijevo aromo ali vanilijev sladkor) in jo daš v smetanovo mleko. Dodaš tudi prazna stroka.Pri nizki temperaturi zavreš in še 15 minut počasi kuhaš. Med tem daš v glabok krožnik 8 listov želatine, preliješ s hladno vodo in počakaš da se zmehča. Lonec odstaviš, odstraniš stoka vanilije in malo počakaš, da se smetanovo mleko nekoliko ohladi. Nekoliko ožete lističe želatine enega za drugim vmešaš v mleko, da se raztopijo.
Kremo natoščiš v modelčke, ki jih prej splakneš z mrzlo vodo. Kremo nato čez noč pustiš v hladilniku /oziroma toliko časa, da se strdi.



Jogurtova strjenka 

500 ml stepene sladke smetane
250 g skute
2 vanilijeva jogurta
8 lističev želatine
100 ml pomarančnega soka
75 g sladkorja

Smetano stepeš, želatino namočiš in jo raztopiš v toplem soku. Skuto in jogurte ( lahko tudi sadne) zmešaš in vmešaš raztopljeno želatino. Vse skupaj primešaš stepeni smetani. Dodaš lahko tudi sadje.
Na dno lončkov sem dala piškotne drobtine, malce gozdnih sadežev, potem krema in na vrhu polivka iz gozdnih sadežev. Sadje sem pokuhala s sladkorjem in dodala dobro žlico gustina.

Tako, naporen a lušten vikend je za nami. Zdaj pa počasi na vrsti najljubši del leta - priprave na dopust v polnem teku.











16 komentarjev:

Alenka pravi ...

Čudovito! Sploh sladke stvari so mi pritegnile pogled :)

vilinke pravi ...

Lepo, da vam slabo vreme ni pokvarilo razpoloženja ;) slavljenki pa si vse lepo pripravila ;) čestitke

Andreja pravi ...

Vse skupaj krasno izgleda in tvoja dva izdelka sta čudovita :-))

Danica pravi ...

Vauuu tole pa je bilo praznovnje in pol. Zelo si se potrudila in vse lepo pripravila. Zelo lepa škatlica in prav tako voščilnica.Na voščilnici mi je všeč rob, ki si
ga naredila s krog. Super ideja.
Lp Danica

BojaMoja pravi ...

Lepo praznovanje ste pripravili ♥♥♥
:) hvala za recepte

Ne-Ja pravi ...

Pohvalno, kako si vse prirpavila za praznovanje :)! Uč se mi je res ustavil pri saldich in recptih, vendar tudi vse ostalo ni od muh.

Sonja pravi ...

Super praznovanje ste pripravili, lepo urejeno. Kaj pa more dež proti dobri družbi in takim sladicam .. njams :)

Vladuška pravi ...

Super zgleda in vse je tako skrbno pripravljeno.

helena pravi ...

Mmmmm, kako je videti sladko... Pripravljeno do potankosti, tako kot voščilnici. Lepo.

Helena pravi ...

Vau, kakšne dobrote. Hvala za recepte! Krasni voščilnici si naredila.

Simona pravi ...

Zabava je bila po moje ena tistih ta pravaih. Všeč so mi svečniki s kavnimi zrni in hvala za recepte.

Klara pravi ...

Zelo lepo pripravljeno in hvala za recepte. :)

Nena pravi ...

o šment tole je pa bilo super praznovanje
mogoče kakšen recept ukradem ob prihajajočem praznovanju čeprav mislim da bom mogla vseeno naredit torto da pokažem česa vsega sem se naučila v Parizu ;)

oldpunca pravi ...

Kje sem bila pa jaz, da sem zamudila vaše žuranje? :-)) Zelo lepo praznovanje ste pripravili za mamo. Knjigica in voščilnica sta mi zelo všeč.

Renata pravi ...

Takega žura se tudi jaz ne bi branila. Same lepe stvari, knjigica, voščilnica, ambient in posladki. Vse lepo in prav, a kaj ko z tako želatino nimam izkušenj. Uporabljam samo fix, ki se samo umeša. Z to me je pa strah, da mi ostane v grudah. Kakšen namig, da mi uspe?

Hali pravi ...

Renata, tudi jaz sem se je dolgo branila, zdaj pa delam le s to... raztopim, ožamem in potem razmešam v toplem soku in ulijem v jogurt/ kremo.Počasi in ni nobenih grudic.

Čestitka v obliki škatlice za 30 let

 Za mladeniča, ki se ukvarja s pridelavo industrijske konoplje, obnavlja staro hiško in  ima krasno psičko Brundo :-) Galerija meseca marca