Moja Tinkara počasi stopa v svet kuharic in eno soboto je, pod budnim očesom učiteljice takole pripravljala bučne polpete.
Bučke je naribala in posolila ( kot vidite nismo lupile... tako smo zbirčne Metke pretentale, da so špinačni)
Dodamo 2 jajci, malo kisle smetane, malo naribanega sira, malo kosmičev ( vse po občutku, namesto kosmičev lahk odamo malo pšeničnega zdroba, izpustimo sir inp.)
Dobro premešamo vse skupaj
In potem nadevamo na, s peki papirjem, obložen pekač in naredimo "polplete"
Hop v pečico, da se lepo zapečejo....mhmhm če kakšen ostane ga brez slabe vesti damo v zmrzovalnik... kakšen dan, ko smo brez ideje in časa za kosilo še kako prav pridejo.
Bili so odlični... dober tek, če boste preizkusili recept!
8 komentarjev:
Izgledaju odlično i jakoo njamii!
Hvala na prijedlogu, spremit ću ih mojim curama, pusa:)
Kak fajn recept. Zagotovo ga bom preiskusila
Meni tudi všeč. Moja poletna verzija je veliko bolj "lahka" za želodec: bučke, sol in koruzna moka, to je dovolj, da drži kupčke skupaj, pa v nizko količino olja v ponvici. Vsekakor pa preskusim še tvojo verzijo!
Super recept!
Spet me zavajaš. Sem zadnjič naredila tisto tvoje pecivo s piškotnim dnom in slivami .... zelo okusno. Pa sem pozabila slikat.
He he, kako je včasih prerosto prepričati koga v nekaj druga. Dobro sta buče 'oblekli' v špinačo in verjamem, da so zelo slastni.
Marika,kakšno zavajanje, nekaj moramo jesti, ne :-) Hvala vsem za komentarje!
hm tole moram pokazat moji kitajčici....mogoče ji prodam ;)
Mi obožujemo bučne polpetke...res je dober recept.
papa Kefa***
Objavite komentar