ponedeljek, 3. februar 2014

Vikend poročilo

Težak vikend je za nami. No, mi smo jo še kar dobro odnesli. Elektriko smo imeli včeraj do 16, potem jo je pa res zmanjkalo in je ni.Vmes je prišla za kakšno urico. Pot v dolino je bila danes  adrenalinska predvsem zaradi podrtega drevja. Upam, da se stanje kmalu umiri in škoda odpravi.

Vikend je minil predvsem v kuhinji. Malo smo že spet praznovali, včeraj sem pa ustvarjala v kuhinji za svojo dušo :-)

Češnjev kolač s skuto :-) Domače češnje iz skrinje, še en zavitek je za porabiti.Enostavn ain dobra sladica, češnje lahko nadomestimo tudi s kakšnim drugim sadjem.


In včasih paše malce spremembe pri prilogah. Čeprav quiche ( slana pita) je jed, ki se lahko je tudi samostojno, s skledo solate

Moj prirejen recept:
10 dag masla
1 jajce
malce soli
30 dag moke ( 20 dag bele, 10 dag polnozrnate)

Zgnetemo testo, ga razvaljamo, položimo v okrogel pekač in dodamo nadev. Jaz sem zrezala en velik por, ga prepražila na eni čebuli in dodala nadev na testo. Potem sem prelila še z mešanico  2 dcl sladke smetane  in 2 jajc. Nadev je lahko tudi iz bučke, paprike...


Ko je zmanjkalo elektrike smo odigrali rundo ali dve človek ne jezi se in ko je postalo temno sem ob pomoči naglavne svetilke pletla šale :-)



15 komentarjev:

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Imeli ste pester vikend, po dobrotah je dišalo in veliko ustvarjalnega z ljubezijo je nastalo.
Veliko sreče in res da bi se vse čim prej umirilo
lp Tamara

Danica pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Danica pravi ...

Navkljub pestremu vikendu si uspela biti tako pridna in si pripravila te dobrote. Celo šal si uspela naštrikati! Ti si res od sile.
Tudi pri nas je veliko podrtega drevja, ki ga imamo na balkonu in na strehi :( Srčno upam, da se to stanje čimprej umiri.
Želim ti prijeten začetek tedna.
Lp Danica

Mojca pravi ...

mmmm tole je pa za prste polizat ... pa šala sta tudi krasna. lp

Renata pravi ...

Si bila pridna, šala z naglavno svetilko, pecivo. Hvala za recept.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Nič vam ne zavidam stanje, ki ga imate. Že ko gledam po TV me kar zmrazi, kako so nekateri ubogi - brez vode, elektrike, gretja. Mi smo jo kar dobro odnesli, samo malo ledu in žledu po cesti. Upam, da bo kmalu konec tega in da posije sonce, da pridejo ven tulipani, narcise - KLIČEM POMLAD IN SONCEEEE. Hvala za recept. Mnjami za sladko. Šali pa super. čao

Ne-Ja pravi ...

Ja pri nas doma je tudi kaos - od petka do danes so imeli cca 2h elektriko, do hiše se ne da priti ker je vse drevje na tleh... Me je mati ustavila da nisem šla domov :(. Šola je zaprta, večina pa jih niti ni šla v službe saj pojejo že cel vikend agregati, naši fantje - beri gasilci, pa skačejo okoli in pomagajo...

Zelo si bila pridna ta vikend in hvala za recept -sprobam ob priliki :)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Si pa vztrajna! Šal si pletla z naglavno svetilko, hehehe :)) Recepti pa so super, hvala.

Hiška iz papirja pravi ...

Mmm slastno je tole videti, oboje, hvala za recepta. Te občudujem, da si šla plest z naglavno svetilko :)

Vladuška pravi ...

Tebi se brez elektrike uspe ustvarjat, neverjetno :) Upam, da se situacija umiri in da bo pocasi vse teklo po normalnih tirnicah.

moi pravi ...

O, tebe pa niti to,da ni elektrike ne ustavi. Tudi pri nsa je mersikdo ni imel, mi smo bili med srecnezi, da nam je ni zmanjkalo.
Upam res, da ta led cimprej zgine.

mihaela pravi ...

Si me nasmejala z naglavno svetilko! :) Vse izgleda odlično! In hvala za recepta, tole pito že nekaj časa ogledujem ...

vilinke pravi ...

Prava mravljica, ki je niti pomanjkanje elektrike ne ustavi :)
Lp, Vilinke

Nena pravi ...

Hali hvala za tisti del s hrano...saj veš da sem na dieti :)
s temi šali si pa ti res divja....jaz sem enega delala eno leto in to je višek kar se te volne tiče...imam raje klasično pletenje :)

oldpunca pravi ...

Ti si res neverjetna! Z naglavno svetilko nad šale :-) Res te nič ne vrže iz tira :-))) Recepte pa skrij, ker kar lezem narazen, ko gledam te dobrote :-)

Čestitka v obliki škatlice za 30 let

 Za mladeniča, ki se ukvarja s pridelavo industrijske konoplje, obnavlja staro hiško in  ima krasno psičko Brundo :-) Galerija meseca marca