ponedeljek, 13. oktober 2014

Creative Blog Hop

Saj ste že zasledile, da po blogih poteka ena igrica, z namenom, da se ustavrjalke/blogarke predstavimo.
Nominirala me je Jana iz Janinega ustvarjalnega vrta. Jana, hvala.

Janini izdelki so polni nežnosti, detajlov, njeni zapisi ob fotografijah so srčni, pospremljeni z zanimivimi razlagami, opisi. Prava mala enciklopedija. Rada se sprehodim po njenem virtualnem vrtičku :-)

Sem razmišljala, kaj naj napišem o sebi... In o mojem ustvarjanju...
 Začelo se je s pletenjem v srednji šoli, mhmhm ko pomislim za nazaj, koliko sem tanko, tankega bombaža napletla v vzorčaste puloverje, jopice, se čudim sama sebi :-)
Fotografij izdelkov iz tega obdobja nimam, tale jopica je nastala kasneje :-)



Ampak življenje teče dalje, študij metalurgije v Ljubljani, diploma, prva zaposlitev, prvi otrok. Ustvarjanje sem potisnila malce na stran, ustvarjala sem torte, ustvarjala gradove iz lego kock.

Se še spomnite Nema?


 Pa je prišla druga nosečnost in moja deklica, ki je vzpodbudila spet mojo ustvarjalnost - predvsem kot darilca za prijatelje ob praznikih, pa ob rojstnih dnevih ustvarjanje z malimi prijatelji povabljenih na rojstni dan.In začelo se je ustvarjanje doma/ hiške na parceli, ki sva jo kupila leta 2001.

 In leta so tekla, prišel je še naš namlajši član in tista nosečnost je bila zaznamovana z vezenjem, novoletna darila 2002/03 so bila vezeni prtički.



 Zdaj tu in tam že kaj pokrižkam , a imam čedalje manj potrpljenja/časa? Slabše oči he he vsak izgovor je dober , ampak dejstvo je, da sem "našla" druge stvari. Najprej je bila to poli glina, nakit, potem pa je prišel na vrsto spet papir, sizzix, nožki... Ja, lahko bi rekli, da sem postala kar malo odvisno od tega papirčkanja, rožic, štanc, bleščic :-). Ko smo se preselili v hišo, sem dobila tudi čisto moj prostor za ustvarjanje...Ujej kko je bilo vse lepo pospravljeno in v bistvu nisem imela NIČ stvari :-)

Zdaj je situacija mhmhm takšna :-)


In zadnje mesece nepogrešljive pri ustvarjanju...ja tudi to pride z leti :-)




Znova in znova ponavljam, da mi je ustvarjanje, bloganje, medmrežje prineslo v življenje ogromno lepih stvari. Imena na ekranih so dobila tudi obraze v živo, srečanja, ustvarjalne delavnice, prijateljstvo... In zmeraj se odpirajo ena nova vrata, novi obrazi, krasni ljudje.

Skoraj sem pozabila na sejme... Dve leti nazaj se je začelo moje "sejmarjenje"... z našim cART-om. Stik z ljudmi, obiskovalci, razstavljalci da spet eno posebno energijo. Klepeti ob kavi, zjutraj, ko postavimo stojnice in čakamo prve obiskovalce - neprecenljiv.

Moja jutra pred službo so tako že nekaj let namenjena mojim hobijem. Skodelica čaja, jutranji program radia City, ustvarjanje, so postali moja odvisnost, moja navada, moj ritual, da lahko potem skozi dan krmarim skozi vse obveznosti. Čudaška? Morda, ampak mirna jutra, ko vse še spi so meni neprecenljiva in tega mi nihče ne more vzeti...

To je to, nisem bila kratka, verjetno nisem vsega povedala; zadnjih 20 let mojega življenja je bilo res pestrih, zanimivih, ustvarjalnih in upam, da se trend nadaljuje :-)

In zdaj še nominacije treh blogerk :-)

1. Helena - Elenah - njeni izdelki so dodelani "u nulo", nežni, metulji so nit, fotografije perfektne...

2. Marna - Marnino veselje - nakit iz žice mhmhm in vabila - mojstrica nimaš kaj...

3.Vanja - Vanči ustvarja, albumi za razne priložnosti, a tisti za male štručke so sladki za pojest ;-)

Upam, da bodo dekleta nadaljevala igrico in se predstavile v ponedljek, 20.oktobra :-)

12 komentarjev:

vilinke pravi ...

Super si se predstavila ;)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Pa vemo spet nekaj več o tebi....Da si pa prava mojstrica v čestitkanju in fimanju pa še jaz dopišem. čao

Simona pravi ...

Hali, in jaz sem ponosna, da te tudi osebno poznam.

oldpunca pravi ...

Lepo je bilo prebrati tvojo predstavitev. :-)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Zelo lepa predstavitev
lp Tamara

Adrijana Knez pravi ...

Oj Branka...super, da sem te spoznala še na drugačen način. Seveda hvala lepa, da si blog hop nadaljevala. V očke pa mi je prvo "padla" prelepa ribja torta. In res si vsestranska ustvarjalka in vesela sem, da te poznam...čeprav le virtualno - upam, da se tudi kdaj srečamo ob kakšni kavici in ustvarjalni delavnici.
Uzivaj v tednu, Jana

Tanja E. pravi ...

Branka, tudi jaz sem z veseljem prebrala tvojo predstavitev, pri pletenju v času srednješolskih let se nam pozna, da smo približno generacija, takrat je bilo zelooo popularno izdelovati pletenine z raznimi podobami, vzorci in Sabrine (za pletenje) so bile najbolj brane revije:)))in jaz sem komaj čakala, da sem si lahko kupila novo volno.
Res si vsestranska, na blogih siješ svojo pozitivno energijo, ki je tudi v živo prav taka. Ujame jo tudi fotografija, tudi na tej zadnji.
LP:))

Martina pravi ...

Lijepo je bilo saznati nešto o tebi.
Lp, Martina

Vladuška pravi ...

Ta tvoja jutra so nam se vedno zagonetka :))) Ampak verjamem, da so nekaj posebnega in neprecenljivega. Hvala, da smo lahko pokukali v tvoje domek in da si nam razkrila nekaj novih stavri o sebi. Lepo je bilo tole prebrati.

Hiška iz papirja pravi ...

Čeprav te osebno (še) ne poznam :) se mi zdiš ena taka sončna oseba. Me prav nič ne preseneča, da je tvoj ustvarjalni kotiček v sončkovi barvi :) Zanimivo je bilo tole prebrati!

HRANDICA pravi ...

Lepo je prebrati drobtinice iz tvojega življenja. Veliko ustvarjalne enrgije ti želim še naprej s "pomožnimi očmi" ali brez :))) ♥

Vanči Ustvarja pravi ...

Branka, šele sedaj sem ugotovila kaj pomeni tvoj namig na mojem blogu ... Se bom potrudla, da nadaljujem in povem svojo zgodbo :D

Čestitka v obliki škatlice za 30 let

 Za mladeniča, ki se ukvarja s pridelavo industrijske konoplje, obnavlja staro hiško in  ima krasno psičko Brundo :-) Galerija meseca marca