petek, 9. september 2011

Moške rojstnodnevne čestitke

Kot ponavadi ... z moškimi je zmeraj križ :-) Malo heca, ampak ja, zmeraj se sprašuješ, kakšno čestitko narediti, da ne bo preveč ženska, preveč otroška, preveč načičkana. Kakšen motiv izbrati, ali dati rožice ali ne. Problem nastane še večji takrat, ko prejemnika ne poznaš. Takrat naredim nekaj čestitk pa se naročnik odloči za najprimernejšo.
Lotila sem se, po obliki, malce drugačnih čestitk.

Tale je že skoraj standardna ti. easel



Standardno ni ozadje, ki je sestavljeno iz odpadnih trikotnikov. Trikotniki, ki mi ostanejo, ko oblačim platnice za kakšne beležke, škatle...takrat vogale odrežem in seveda jih pospravim, ker so pripravni, da se naštancajo kakšne drobne rožice ali kakšni drugi manjši dodatki. Pri zadnji izdelavi mini beležk pa sem se spomnila, da bi lahko naredila kolaž.Tako je nastalo modro/rjavo ozadje zgornje čestitke in eno  v roza odtenkih, ki je še v fazi izdelave.  Zlaganja papirja za to čestitko, sem se enkrat že lotila.Takrat je bila za petdesetletnico, tokrat za petdesetletnika.


 Tole obliko piramidne čestitke, sem se pa lotila prvič. Ne najdem strani, kjer je bil fotografiran postopek izdelave, ampak zdaj sem ob iskanju na googlu našla kopico variant. Ena je recimo tale. Res mi je všeč in mislim, da bo kmalu nastala še kakšna, saj ne služi le kot čestitka, ampak tudi kot okras.



Za "spenjanje" skupaj služi ena 3d blazinica (glej desno zgoraj).
Imejte krasen jesenski vikend, s praznovanji ali brez. Naredimo prostor za kakšen lep sprehod, izlet, ali samo počitek po napornem prvem zaresnem tednu v šoli.

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Krasne čestitke Hali a pogotovo ona sa piramidalnim oblikom!

Lijep vikend ti želim:)

Nena pravi ...

hja z moškimi so res sami problemi :)

Tanja E. pravi ...

Vse po vrsti so zelo lepe in domiselne! To z moškimi čestitkami nam je očitno vsem skupno:))

Anonimni pravi ...

Piramidne - uauuu.
Simona

Suzana pravi ...

Tudi meni je piramida najbolj všeč, čeprav so tudi ostale lepe in nekaj posebnega!

MarikaGabez pravi ...

Lepo si rešila tole moško zagato.
Naj ti prišepnem skrivnost: tudi na moji mizi je prototip piramidne že kake 14 dni, pa jo nekako ne znam tako zaključit, da bi mi bila všeč.

Čestitka v obliki škatlice za 30 let

 Za mladeniča, ki se ukvarja s pridelavo industrijske konoplje, obnavlja staro hiško in  ima krasno psičko Brundo :-) Galerija meseca marca