Strani

četrtek, 22. september 2011

Torta z gozdnimi sadeži in vanilijevo kremo

Recept je nastal s kombinacijo raznih receptov za peciva. Moji jedci so se naveličali sadnih smetanovih tort, naveličali so se biskvita... Pa sem skombinirala...piškoto testo, vanilijeva krema (malo ponarejena z vanilijevim pudingom) in sadje.

Pa gremo kar po korakih...

Za piškotno podlogo potrebujete:
200g mletih piškotov
100g stopljenega masla

Zmešate maslo in piškote in maso poravnate po modelu za torte ( če je masa presuha dodajte še malo masla)
Vanilijeva krema
7 dcl mleka
2 vanilijeva pudinga
vanilij sladkor
250 ml stepene sladke smetane
Puding skuhate po navodilih in v še vroč puding zmešate stepeno sladko smetano.

                              
Dodate gozdne sadeže ( jaz sem dodala kar zmrznjene) in polijete po piškotnem testu. Ko se malo ohladi posujete zmrznjeno sadje še po vrhu torte in vse skupaj prelijete s prelivom za torte.

                  
                                            

            

In še odrezan košček

Mhmhmhm bila je...odlična. Naslednjič poskusim še s kakšnim drugim sadjem ( jagode, borovnice) in pravo vanilijevo kremo ( z jajci). Tokrat je morala torta še prestat transport in sem šla na preizkušeno kremo ( ki se sigurno strdi).Vsekakor je potrebno preden se spravite k delu preveriti, če so vse sestavine doma ( pri nas je bil predalček za jajca skoraj praze).
Poskusite tudi vi, je res hitro gotova in zelo dobra.

8 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Mmm, videt je slastno!
majcha

Alenka pravi ...

Mmmmm, kako dobro zgleda!!! Še dobro, da pišem in ne govorim,.... so usta polna sline:):):)

Andreja pravi ...

O njami, tole bi pa sedajle res sedlo v želodček.

Renata pravi ...

To pa se nič ne peče, super.

MarikaGabez pravi ...

Ojej ! ... in to gledam takole zgodaj zjutraj, brez kančka sladkega doma. A naj grem pečt?

Vladuška pravi ...

njami njami čudovito zgleda in verjamem, da je bila prav tako dobra.

Tina pravi ...

Hvala za recept. Izgleda božansko.

Anonimni pravi ...

Zelo dobra torta :) odlično izgleda, lahko jo je naredit še lažje pa podarit nekomu in pojest...njami:) Hvala za dober recept in enostavne napotke.