četrtek, 15. december 2011

Rozinovi kupčki

...in vroča čokolada.

Včeraj je bilo na adventnem koledarju zapisano: Pečemo piškote po Matevževi želji.
Ni bilo treba 3x ugibati, kot iz topa je rekel rozinovi kupčki. Meni je bilo pa tudi všeč, ker so hitro narejeni in res odlični!

Recept je iz Ramine zbirke receptov:
100 g margarine ali masla
2 jajci
100 g sladkorja
250 g moke
125 g rozin

Jajca, margarino, sladkor penasto umešamo, dodamo malo limonine lupinice moko in rozine, ki jih (če želimo) namočimo tudi v rumu. Z žličko zajemamo in polagamo kupčke na pekač obložen s peki papirjem.
Namesto rozin lahko dodamo na koščke narezano čokolado.

Matevž je pridno mešal in tehtal in spraševal to in ono u kuhanju in peki. Na koncu je dejal, da komaj čaka, da bodo imeli v šoli gospodinjstvo, da bodo kaj kuhali. No, upam, da bodo res!

In ker ta teden nismo izpolnili ponedeljkove naloge - vroča čokolada, smo to naredili včeraj...vroča čokolada in rozinovi kupčki za večerjo.

In ker smo se tudi v torek potepali, nismo posejali žito na Lucijino.Tudi to smo storili včeraj. Ja, včeraj je bil res zelo produktiven dan!

3 komentarji:

Kristina pravi ...

O njami, sline se kar cedijo. Seveda bi namesto rozin dala čokolado. Res ste naredili čuda in pol za eno popoldne. Kuha pa res rada večina otrok, je nekaj čarobnega, ko se začne mešanje in tehtanje.

Simona pravi ...

To pa moram preiskusiti. Zgleda slastno.

Nena pravi ...

o tele kupčke bom pa tudi jaz naredila.....seveda namesto rozin bo čokolada, ker Tina ne mara "crknjenih muh" :)

Čestitka v obliki škatlice za 30 let

 Za mladeniča, ki se ukvarja s pridelavo industrijske konoplje, obnavlja staro hiško in  ima krasno psičko Brundo :-) Galerija meseca marca