Recept:
5 kg rdeče paprike
1 kg paradižnika
1/2 kg korenja
1/2 kg gorčice
3/4 l olja
1 dcl vinskega kisa
2 žlici soli
česen
1 mali hudi feferon ( ni nujno)
Papriko, paradižnik, korenje sem zmlela v multipraktiku, dala v posodo in kuhala cca 1,5 ure. Vmes seveda mešala, potem sem dodala še olje, kis in sol ter še kuhala dobre pol ure. Na koncu še primešala gorčico in polnila kozarčke.
Imela sem 3 kg paprike ( zmanjšala sem tudi ostale sestavine) , napolnila sem skoraj 10 majhnih (370 ml) kozarčkov.
Ajvarski pozdrav in lep septembrski vikend vam želim!
4 komentarji:
pridna!!!jaz se kar ne lotim tega...imam za izgovor to da ga jem samo jaz ;)
Tudi jaz sem ga delala samo 1x (to je že zgodovina) in nič ne vem kaki je bil recept. Tale mi res zveni preprosto, vendar bi se ga mogoče še lotila, če .... če v njem ne bi bilo korenja. Premišljujem, če mora biti dodan kot neke vrste konzervans, saj glede na to, da se kuha, sprosti ogromno sladkorjev.
Pridna! :)Moja mama hoče letos naresti ajvar iz pečenih paprik. :)
a ti dam kar naslov kam pošlji kak kozarc????? :-)
Objavite komentar